functioneel haardvuur

Ik ben Le Mas de Clairac

En ik ben van respectabele leeftijd. Het is vreemd, maar als iemand mijn hartvuur ontsteekt komen mijn vroegste herinneringen weer vaag naar boven. In de booggewelven van de ‘caves’ en in de resten van mijn toren, met sporen van schietgaten zijn mijn stenen het oudst. Misschien zijn mijn fundamenten van middeleeuwse oorsprong: een vesting of abdij die door zijn hoge ligging de omgeving domineerde. Later (17de-18de ) eeuw bouwden ze in verschillende keren aan mij verder en zo werd ik wie ik nu ben.

tuintje met restanten van een oude toren

cave 5 op plan gelijkvloers
plan gelijkvloers
cave 3

Mijn huidige bewoners zijn kunstenaars en dat stemt me gelukkig. Mijn keldergewelven werden grondig leeggemaakt  en de ruimte van meer dan 200 m² werd tentoonstellingsruimte en werkplaats. De glas- en keramiekwerken komen uitzonderlijk tot hun recht onder mijn oude booggewelven.

entrée cave (zie plan gelijkvloers)
trap naar het gelijkvloers (naar terras)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *