Welkom!

Soms glimlach ik tussen de voegen van mijn oude stenen om de mensen die denken dat ze mij bezitten. Generaties van bewoners zag ik komen en gaan en terecht noemden ze zich voor korte of lange tijd eigenaar. Met de glimlach verwelkom ik mijn volgende bewoners, maar uiteindelijk ben ik al eeuwenlang mijn eigen bezit.

Van 1995 tot 2015 had ik bewoners die me hoofdzakelijk gebruikten als tweede verblijf. Wat keek ik uit naar de vakanties waarbij kinderen en kleinkinderen lachend door het huis renden.

Van 2015 tot heden huisvest ik een kunstenaarspaar dat mij volledig weet te benutten. Op het gelijkvloers loopt een tentoonstelling. Op de tweede verdieping wordt er vrolijk geleefd en is er een gastenverblijf in werking. Joie d’Art vind ik een leuke naam die de lading dekt. en ondertussen is er ook al een exporuimte voor het grotere werk. Met enige spijt moet ik vaststellen dat voor hen andere horizonten lonken. Maar goed, ik kijk al uit naar mijn volgende bewoners…

Iedereen is welkom om van dit huis een thuis te maken. Geen probleem indien je me enkel als tweede verblijf gebruikt. Wil je me als vaste woning dan is de eerste verdieping alleen al ruim genoeg. Opmerking: de prijs voor de gehele mas is vergelijkbaar met de gemiddelde prijs voor een huis met dezelfde oppervlakte als de eerste verdieping. Het gelijkvloers en de tweede verdieping krijg je er a.h.w. bij. Aardig meegenomen als je deze grote ruimtes weet te benutten.

Mag ik even dromen? In mijn jongste jaren was het gebruikelijk dat men bij het bouwen ook zocht naar de meest geschikte plaatsen. Is het in deze tijd vooral de praktische rationele motieven die doorwegen, vroeger werd ook rekening gehouden met positieve krachten die op sommige plaatsen elkaar kruisen. Mijn huidige bewoner weet er bewust of onbewust ook wat van. De vormgeving van zijn werken weten te ontroeren en menig bezoeker aan de tentoonstelling ‘Graal’ zag ik stil ontroerd worden. Wat ik zeker weet en de kunstenaar wel beseft, is dat mijn booggewelven daar ook voor iets tussen zitten.

Kunstenaars kunnen hier tegelijk wonen, werken, tentoonstellen en cursussen of stages geven. En tegelijk zelfs cursisten laten logeren.

En laatst, maar niet het minst ben ik uitermate geschikt als centrum voor spiritualiteit, meditatie, onthaasting… Natuurlijk ben ik geen domein van hectaren met zwembaden en de grootst mogelijke luxe. Maar achter me ligt het natuurgebied van de Cevennen en op kleine afstand kan je zwemmen en kanovaren in de rivier de C├Ęze.

Tot binnenkort, misschien ben ik wel UW bestemming?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *